Начальник відділу управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області та його підлеглий, головний спеціаліст райвідділу, затримані за підозрою у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди від власників комерційних структур.

Як повідомляє прес-центр Служби безпеки України , в першому випадку 33-річний чиновник вимагав 50 тисяч гривень у директора вінницької торгової приватної фірми за непроведення перевірки його діяльності та приховування порушень Правил протипожежної безпеки.

В іншому випадку районний підлеглий цього держслужбовця вимагав 25 тисяч гривень за позитивний висновок за підсумками перевірки громадського харчування.

« В обох випадках правопорушники залучали для отримання коштів знайомого підприємця, якого правоохоронці затримали в рамках кримінального провадження при передачі грошей», - йдеться в повідомленні.

Прокуратура Вінницької області продовжує здійснення кримінального провадження за ч.3 та ч.4 статті 364 Кримінального кодексу України (вчинення злочину посадовою особою, яка займає відповідальне становище , за попередньою змовою групою осіб та повторно). Обом службовцям та їхньому спільнику повідомлено про підозру у вчиненні двох зазначених епізодів кримінальних правопорушень.

Щодо всіх трьох обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

230