Росія намагається посилити тиск і використовує торговельні відносини , економіку і навіть певні конфлікти, щоб поставити країни «Східного партнерства» у складну ситуацію.

Таку думку в коментарі телеканалу БТБ висловив депутат Європейського парламенту Андрій Ковачев.

«Ми не розуміємо, чому Росія до цих пір мислить за моделлю холодної війни між Сходом і Заходом. Я думаю , російські політики повинні змінити спосіб мислення. Але , на жаль , ми нещодавно бачили , що Росія намагається збільшити тиск і використовує торговельні відносини , економіку і навіть певні конфлікти , як у випадку з Вірменією , щоб поставити країни «Східного партнерства» у важку ситуацію. Змусити їх вибирати між Митним союзом та Угодою про глибоку всеосяжну вільну торгівлю , Угодою про асоціацію з Європейським Союзом», - переконаний депутат.

Ковачев висловив надію , що через два місяці на Вільнюському саміті з Росією знайдуть компроміс , і вона не буде слідувати за конфронтаційною стратегією холодної війни. За його словами, угода про вільну торгівлю і угода про асоціацію базуються на принципах хороших відносин з Росією.

« Безсумнівно , нам потрібні хороші відносини з Росією , але нам не потрібно мислення з минулого , використання економічних , торговельних і політичних інструментів», - додав він.

У той же час європарламентарій констатував, що і український уряд, і опозиція досить чітко налаштовані на європейську інтеграцію України. Росія, у свою чергу , на його думку , повинна поважати цей демократичний вибір.

Коментуючи візове питання , він зауважив , що процес візового пом'якшення стосовно України вже розпочався , і крок за кроком проходить лібералізація , особливо для молодих людей , бізнесменів , які можуть вільно подорожувати по Євросоюзу .

«Я сподіваюся , те, що є доступним для європейців в Україні - безвізовий режим,- стане також доступним українським громадянам», - зазначив депутат.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

218