Депутати Івано-Франківської обласної ради на сесії у п'ятницю підтримали проект угоди про розподіл продукції з компанією Chevron Ukraine BV (Нідерланди, належить американській Chevron), дозволивши розробку Олеської газової площі.

Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на рішення облради.

З 81 присутнього на засіданні депутата за прийняття рішення проголосували 62 , проти - 1 , утрималися - 11 ( всього в облраді 114 депутатів).

За словами міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького, який був присутній на сесії, Кабінет Міністрів при підготовці проекту повністю врахував 14 внесених поправок облради і 34 - частково.

Нагадаємо, Івано-Франківська облрада вирішила провести позачергову сесію з узгодження проекту УРП з компанією Chevron і «Надра Олеська» (Київ) щодо Олеської газової площі (Львівська та Івано-Франківська області) 20 вересня.

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що Івано-Франківська облрада проігнорувала національні інтереси, не підтримавши проект видобутку сланцевого газу.

У травні 2012 року Кабінет Міністрів затвердив переможцем конкурсу на укладення угоди про розподіл продукції на Олеській площі компанію Chevron.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

562