Президент України Віктор Янукович вважає некоректним порівняння ситуації з помилуванням екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і можливим помилуванням ув'язненої екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це Янукович заявив на 10-ій Ялтинській щорічній зустрічі, відповідаючи на запитання Луценка про те, чому б Президенту не підписати помилування Тимошенко так само, як він раніше зробив у його випадку, створивши тим самим прецедент?

Зокрема, Янукович відповів Луценку: «Щоб вас це не образило, порівняння з Тимошенко в прямому і переносному сенсі... - Ви в різних вагових категоріях. Тому не беріть на себе зайвого. Не порівнюйте себе».

При цьому Янукович зауважив: «Я з самого початку говорив і вашим колегам, і тим, хто займався вашою справою, що це - дурість. Я був категорично проти, щоб ви сиділи, категорично проти», повідомляє «УНІАН».

«Тому трохи некоректні порівняння вас і Тимошенко, вашої справи і справи Тимошенко», - додав він.

За словами Януковича, для вирішення цього питання є перешкоди: «Якби їх не було, ми б його вирішили. Потрібно дати відповідь на ті справи, які сьогодні знаходяться в судах. А відповідь може дати лише суд чи добровільне рішення Тимошенко. Тому відповідь на це питання лежить у площині знаходження компромісу або відповіді за участю Тимошенко. Суд і Тимошенко можуть дати відповідь на це питання. Швидко» , - сказав Янукович.

Нагадаємо, 7 квітня 2013 р. Президент Віктор Янукович підписав указ про помилування Луценка, і того ж дня екс-міністр був звільнений.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

448