Прокуратура Подільського району повернула столичній громаді земельну ділянку вартістю понад 10 млн грн, де розташоване озеро Синє, повідомили в прес-службі відомства.

Нагадаємо, на початку цього року Господарський суд Києва задовольнив позов районної прокуратури і розірвав договір оренди 16 га землі на проспекті Правди, укладений Київрадою у 2007 році зі столичною будівельною компанією.

Підставою для пред'явлення позову стали численні порушення умов договору з боку забудовника.

Так, згідно з договором, земельну ділянку навколо озера Синє вартістю понад 10 млн грн було передано товариству в оренду терміном на 25 років для будівництва, експлуатації та обслуговування культурно-рекреаційного комплексу.

Однак, як з'ясувалося у ході прокурорської перевірки, землі біля озера перебували в занедбаному стані, були засмічені побутовим сміттям і не використовувалися за цільовим призначенням.

Після тривалого судового розгляду постановами апеляційної та касаційної інстанції рішення суду першої інстанції було залишено без змін.

Зараз на виконання судового рішення спірну ділянку за актом прийому-передачі від 16.09.2013 р. повернуто територіальній громаді.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210