Спеціаліст з фінансових питань з університету Глазго (Великобританія) Гонг Лью вважає , що рішення НБУ про конвертацію частини валютних переказів матиме позитивний макроекономічний ефект для України. Про це він сказав в ексклюзивному коментарі журналістам каналу БТБ.

Економіст схвально відгукнувся про ініціативу Нацбанку України щодо заохочення транзакцій в національній валюті.

«Ці ініціативи спрямовані на підвищення ефективності монетарної політики, збільшення ефективності платежів, зниження тих ризиків балансу, які роблять банківську систему більш вразливою», - вважає Лью.

Експерт переконаний, що це допоможе знизити доларизацію економіки й утримати прогнозований рівень інфляції.

«Найбільшим ефектом у цьому випадку є макроекономічна стабілізація, яка сприятиме утриманню інфляції на стабільному обґрунтованому рівні», - сказав економіст.

«Безсумнівно, це дуже хороша політика, яка добре зарекомендувала себе, зокрема, в Америці, Центральній та Східній Європі. Вона матиме позитивний вплив на стабілізацію національної економіки», - вважає Лью.

Нагадаємо, 21 вересня набуває чинності постанова НБУ «Про порядок надходження коштів в іноземній валюті на поточні рахунки фізичних осіб в межах України», згідно з якою валютні перекази в Україну на рахунки громадян та іноземців будуть здійснюватися в гривневому еквіваленті.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

186