Росія не може виключити Україну із зони вільної торгівлі в рамках Співдружності Незалежних Держав (СНД).

Про це повідомив директор департаменту економічного співробітництва Виконавчого комітету СНД Андрій Кушніренко перед засіданням Економради Співдружності в Москві.

«Це абсурд і вигадка. По-перше, це виключено за положенням договору - з нього нікого виключити не можна. З цього випливає друге - такого питання немає в порядку денному сьогодні, або якогось іншого засідання», - сказав Кушніренко.

Він підкреслив, що якщо якійсь країні щось не подобається, то вона сама може вийти із ЗВТ СНД , а говорити про виключення країни, яка не подобається з якихось причин, не правильно, повідомляє «УНІАН».

Кушніренко зазначив, що більшість торгових конфліктів має двосторонній характер і повинні вирішуватися безпосередньо між цими країнами.

«Введення захисних заходів, можливе. Наприклад, через два роки відбудеться насичення українського ринку якимось європейським товаром, і аналогічні українські товари почнуть шукати свою нішу, і підуть до Білорусі та Росії. Якщо це буде завдавати шкоди місцевим виробникам, тоді можуть бути вжиті захисні норми. Все решта буде порушенням всіх писаних і не писаних норм», - сказав він.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на вільнюському саміті «Східного партнерства».

Президент РФ Володимир Путін ще раз попередив Київ, що Росія захищатиме свій ринок від дешевих українських товарів, які можуть хлинути на нього після створення зони вільної торгівлі України з ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

146