Україна ніколи не буде протиставляти інтеграційні процеси Захід - Схід, а спробує їх об'єднати. Про це, як повідомляє прес-служба Глави держави, Президент України Віктор Янукович заявив під час 10-ої Ялтинської щорічної зустрічі.

«Ми не хотіли, не хочемо і ніколи не будемо протиставляти інтеграційні процеси Захід - Схід, ми хочемо їх об'єднати. І на цьому шляху Україна впевнено йде шляхом модернізації, шляхом створення умов для ведення бізнесу, зняття тих бар'єрів, які є в питаннях торгівлі. Щоб цей процес все тісніше нас об'єднував, і дійсно, щоб ми створили єдиний економічний простір від Ванкувера до Владивостока. Це реально ми можемо зробити спільно», - сказав Янукович, кажучи про інтеграційні процеси в економіці.

Він також зазначив, що Україна знаходиться між двома великими «монстрами» - ЄС і Росією. «Це ми відчуваємо щодня, й ігнорувати або якось легковажно ставитися до цього положення ми не можемо. Тому я дуже вдячний і нашим партнерам з ЄС і Росії за розуміння цього питання», - підсумував Янукович.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС і створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на вільнюському саміті « Східного партнерства».


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

427