В Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків ГУМВС України в Луганській області надійшла оперативна інформація наступного характеру: неподалік від Краснодона таємничий мотоцикліст у чорній масці і шоломі прямо в полі торгує наркотиками. Про це ForUm'у повідомили у відділі по зв'язках з громадськістю ГУМВС України в області.
 
Двічі на день наркоторговець приїжджав до заздалегідь обумовленого місця, куди підтягувалися наркозалежні мешканці з усієї округи, включаючи сусідні райони та обласний центр, наголошується в повідомленні.
 

«З метою конспірації наркоторговець щоразу змінював місце, де проходитиме реалізація товару, і повідомляв про нього за 15 хвилин до початку через свою людину. Наркодилер під'їжджав в обумовлене місце на кросовому мотоциклі, в шоломі і масці, які ніколи не знімав. За один раз він встигав «отоварити» по 50 покупців. Крім «Симплексу» (концентрату екстракційного опію) і ангідриду оцтової кислоти, у нього можна було купити і «Димедрол», який підсилює ефект від вживання наркотиків, а також чисті шприци», - наголошується в повідомленні.
 
Неподалік у лісі наркомани виготовляли кустарним способом (прямо на вогнищі) ацетильований опій, готовий до вживання, і відразу його кололи.
 

«За місцевістю, прилеглою до цього «притону під відкритим небом», спостерігали за допомогою бінокля. Якщо в полі зору з'являвся «чужак», всі терміново покидали це місце», - повідомляють в міліції.

Саме в момент чергової реалізації товару наркоторговець був затриманий співробітниками міліції. За годину «роботи» він встиг продати наркотиків на 17 тис. гривень. Ще стільки ж нереалізованого товару було вилучено: 19 блістерів «Димедролу», 70 мл опію та 50 мл оцтового ангідриду.

Наркозбувач затриманий, йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Таємничим торговцем опію виявився житель сусіднього Молодогвардейська, 1979 року народження. Понад п'ять років він сам вживає наркотики і перебуває на обліку.

Наразі даний факт занесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань і кваліфікований за ст. 307 Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування, в ході якого правоохоронцям належить встановити і ліквідувати канали надходження екстракційного опію.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

156