Європейський Союз сподівається на прийняття всередині України політичних рішень, які стануть кроком для інтеграції країни до європейської спільноти, заявив міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт на вітальному вечорі 10-ої Ялтинської щорічної зустрічі «Україна і світ в епоху змін: фактори успіху» 19 вересня в Криму, повідомляє офіційний сайт YES.

«Процес інтеграції повинен відповідати певним правилам, які вимагають політичних рішень. Ми, зі свого боку, говоримо, що двері для України з нашої сторони відкриті, і ми будемо вітати її входження в ці двері, але ключові рішення можуть бути прийняті тільки в Україні і українцями. Ми сподіваємося, що вони будуть прийняті в той час, поки ми тримаємо двері відкритими», - сказав дипломат.

Більдт зазначив також, що шлях до Європи здається довшим, ніж шлях на схід, однак, він більш вигідний, наприклад, з економічного боку: приєднання до Митного союзу Єдиного економічного простору Росії, Білорусі та Казахстану призведе до падіння ВВП в Україні на 40%, а до Зони вільної торгівлі з ЄС - призведе до його зростання на 12%.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС і створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на вільнюському саміті « Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

391