Угода про асоціацію між Україною та Європейським союзом, яку планується підписати в найближчі кілька місяців, буде вигідною не лише для української держави, але і для її сусідів, у першу чергу, для Росії.

Про це заявив європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле під час 10-ої Ялтинської щорічної зустрічі 19 вересня в Криму, повідомляє сайт «YES».

«Угода про асоціацію стосується не тільки України, вона стосується і наших сусідів. Росія, звичайно, виграє від такої угоди», - сказав Фюле.

За його словами, мова не йде про вибір Києва між Брюсселем і Москвою. «Ми хочемо, щоб наші партнери мали хороші, робочі відносини і співпрацю з Росією та іншими сусідніми країнами», - зазначив єврокомісар.

Фюле сказав також, що Європа розглядає Росію як особливого стратегічного партнера. «Ми будемо робити все, щоб Угода про асоціацію і глибоку всеосяжну зону вільної торгівлі створювала ідею зони вільної торгівлі від Лісабона до Владивостока», - підкреслив Фюле.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС і створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на вільнюському саміті « Східного партнерства».


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182