На засіданні Кабінету Міністрів прийнято постанову «Про затвердження форми довідки про сплату екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів і форми довідки про звільнення від сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів», повідомляє прес-служба секретаріату КМУ.

Згідно з постановою, органи доходів і зборів при ввезенні транспортних засобів на митну територію України і виробники при реалізації транспортних засобів будуть видавати довідки за зразками, затвердженими цією постановою, до введення видачі таких довідок як бланків суворої звітності.

Впровадження в дію норм постанови забезпечить реалізацію права власників транспортних засобів, які сплатили екологічний податок або звільнені від його сплати відповідно до законодавства, на отримання безкоштовної послуги з утилізації знятих з експлуатації транспортних засобів, сказано в документі.

За наявності зазначених довідок органи внутрішніх справ зможуть реєструвати - ввезений чи виготовлений на території України після 1 вересня 2013 р. транспортний засіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

261