Закон про протидію дискримінації не є умовою для підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом, він стосується плану дій з лібералізації візового режиму, але разом з цим проблема прийняття цього закону в Україні перебільшена. Про це в ефірі «5 каналу» заявив Європейський комісар з розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле.

«Проблема прийняття цього законопроекту з протидії дискримінації дещо перебільшена. Це питання не стосується підписання Угоди про асоціацію - це стосується лібералізації візового режиму, плану дій. Я хотів би чітко сказати - тут мова йде не про те, щоб відстоювати інтереси невеликої групи людей за рахунок інших людей, про це не йдеться. Мова йде про те, щоб ніхто не був підданий дискримінації на будь-яких підставах, через наявність певного гендеру або меншості, сексуальної орієнтації - це, по-перше. По-друге, мова йде про протидію дискримінації в роботі, навчанні. Я сподіваюся, що емоції заспокояться і люди прочитають те, що написано на папері і покладено на стіл», - заявив Фюле.

Як раніше повідомляв ForUm, більшість парламентаріїв із фракції Партії регіонів не готова голосувати за законопроект №2342 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо запобігання та протидії дискримінації в Україні».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

254