Віце-прем'єр-міністр Сирії Кадрі Джаміль заявив, що жодна зі сторін конфлікту не має достатньо сил для перемоги. Про це він заявив в ексклюзивному інтерв'ю британському виданню «The Guardian».

«Сирійський конфлікт зайшов у глухий кут, і уряд президента Башара аль - Асада буде закликати до припинення вогню на конференції в Женеві, присвяченій майбутньому держави», - сказав він.

Джаміль зазначив, що жодна зі сторін не має достатньо сил, щоб перемогти в конфлікті, який тривав два роки і призвів до загибелі понад 100 тисяч людей.

Віце-прем'єр-міністр, який відповідає за фінанси країни, також заявив, що сирійська економіка зазнала катастрофічних збитків. За його словами, під час війни сирійська економіка втратила близько $100 млрд, що еквівалентно двом рокам нормального виробництва.

Якщо пропозиція буде прийнята озброєною опозицією, то припинення військових дій повинні проходити «під міжнародним спостереженням», яке може бути забезпечене спостерігачами або миротворцями ООН з нейтральних або дружніх країн, сказав він.

Нагадаємо, загострення ситуації в Сирії сталося 21 серпня. Деякі ЗМІ повідомили про хіматаку на околицях Дамаску, організовану військами уряду, унаслідок якої, за даними опозиції, кількість жертв склала 1,3 тисячі осіб.

Група експертів ООН, що розслідувала заяви про застосування хімзброї в Сирії, визнала докази її використання переконливими.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

239