У Любляні (Словенія) завершився матч ¼ фіналу чемпіонату Європи з баскетболу, в якому чоловіча збірна України програла команді Хорватії з рахунком 84:72.

Цей матч міг вирішити долю путівки української команди на Чемпіонат світу-2014, але тепер команді доведеться вигравати один з двох матчів, що залишилися в плей-офф за 5-8 місця.
Гра розпочалася досить активними діями збірної України, яка в середині першої чверті вела з рахунком 12:5. І всетаки, хорвати швидко вирівняли становище, завершивши 10-хвилинку з рахунком 22:22, повідомляє «УНІАН».

Вирішальною у цьому матчі стала друга чверть, яку хорвати виграли з рахунком 29:13. Створивши собі перевагу «+16», представники Балкан потім, хоч і не без зусиль, але утримували ситуацію під контролем.

До честі українців, вони боролися до кінця. Так, третю чверть підопічні Майка Фрателло виграли з рахунком 26:19.

Найкращим гравцем у складі української збірної став натуралізований американець Пух Джеттер, який набрав 19 очок.

Таким чином, збірна України припинила боротьбу за медалі, і тепер буде оскаржувати 5-8 місця. За регламентом змагань, сім кращих команд турніру кваліфікуються на Чемпіонат світу-2014 до Іспанії.

Євробаскет у Словенії проходить з 4 по 22 вересня.
Як повідомляв ForUm, чоловіча збірна України з баскетболу розпочала свою участь на чемпіонаті Європи 2013 року в Словенії з перемоги над командою Бельгії з рахунком 58:57.

Україна виграла матч останнього туру першого групового етапу чемпіонату Європи у команди Великобританії - 87:68 - і вийшла в наступний етап змагань.

Однак стартовий матч другого раунду чемпіонату Європи Україна програла команді Латвії з рахунком 51:85.

Потім збірна України обіграла команду Сербії в матчі передостаннього туру другого групового етапу чемпіонату Європи - 82:75.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238