Коментуючи підготовку Державною Думою Росії відповіді на резолюцію Європарламенту щодо тиску на країни «Східного партнерства», Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле зазначив, що при підписанні Угоди про асоціацію з ЄС Україна не поступається власним суверенітетом, на відміну від вступу до Митного союзу. Про це Штефан Фюле заявив в ефірі «5 каналу».

«Кожен має свободу слова і повинен приймати свої резолюції у своїх парламентах - кілька днів тому Європарламент ухвалив свою резолюцію, Держдума Росії свої рішення виносить. Не хочу коментувати конкретний документ, але якщо там хтось у Росії, будь-хто, думає що угода про асоціацію піде на шкоду українському суверенітету - я запевняю, що це не так. Мені здається, що російські парламентарії повинні пам'ятати цілком чітко, що є питання Митного союзу, де країна - учасниця такого союзу повинна частину суверенітету віддати і поступитися ним на користь цієї Євразійської структури. Отже, є факти, і є правда», - заявив Фюле.

Нагадаємо, Державна дума РФ має намір обговорити проект заяви у зв'язку з прийняттям Європейським парламентом резолюції, що містить звинувачення на адресу Російської Федерації.

Як повідомляв ForUm, Європейський парламент підтримав резолюцію із закликом до Росії утриматися від тиску на країни «Східного партнерства», куди входить і Україна. Президент України Віктор Янукович 13 вересня заявив, що Україна досягла критеріїв, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191