Білорусь зацікавлена ​​в активізації міжпарламентських контактів з Україною. Про це сьогодні заявив голова Палати представників Національних зборів Білорусі Володимир Андрейченко на зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом України в Білорусі Михайлом Єжелем.

Під час зустрічі сторони обговорили актуальні питання розвитку українсько-білоруських відносин, співпраці парламентів двох країн, розширення торговельно-економічних та міжрегіональних зв'язків, взаємодії у рамках міжнародних організацій.

Андрейченко констатував, що останні півтора-два роки в двосторонніх міжпарламентських відносинах Білорусі і України настало певне затишшя. Багато в чому це було пов'язано з проведенням виборів у тій та іншій країні, вважає він.

«Ми зацікавлені, щоб контакти таки активізувалися. Національні збори будуть цьому всіляко сприяти. Найближчим часом ми плануємо, що в Києві буде проведено засідання міжпарламентської комісії зі співробітництва Національних зборів Білорусі та Верховної Ради України», - зазначив Андрейченко.

Він також підкреслив, що в білоруському парламенті надають особливого значення розвитку контактів з українськими колегами, передає «УНІАН».

Єжель у свою чергу зазначив, що динаміка білорусько-українських відносин «одна з найпотужніших, хоча резервів ще вистачає». Він також висловив упевненість у подальшій плідній взаємодії парламентів України та Білорусі, відзначивши їх важливу роль у вирішенні широкого кола актуальних для обох країн питань.

Крім цього, посол України поінформував білоруську сторону щодо головування країни в ОБСЄ, зокрема, відповідних ініціатив України, спрямованих на зміцнення ролі ОБСЄ в сучасній архітектурі міжнародної безпеки, а також на посилення співпраці між державами-учасниками.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

320