Президент РФ Володимир Путін ще раз попередив Київ, що Росія захищатиме свій ринок від дешевих українських товарів, які можуть хлинути на нього після створення зони вільної торгівлі України з ЄС.

«Якщо рівень митного захисту ще більше буде знижений в Україні, то в Україну хлинуть хороші за якістю і дешеві за ціною європейські товари, і вони будуть з внутрішнього ринку видавлювати товари українського виробництва. Куди?», - сказав Путін.

«Ми тому заздалегідь попереджаємо. Ми говоримо - це ваш вибір, ми всі розуміємо, але майте на увазі, ми змушені будемо захищати свій ринок, вводити інструменти захисту. Ми про це прямо і чесно вам говоримо», - додав він, повідомляють РІА «Новости».

Путін додав, що між підприємствами Росії та України існує широка виробнича кооперація, і в разі введення будь-яких обмежень ці підприємства і навіть цілі галузі можуть серйозно постраждати. «Ось про що ми говоримо і про що попереджаємо. Але ми робимо це, у жодному разі не зазіхаючи на суверенне право приймати те чи інше рішення у сфері міжнародної діяльності», - сказав він.

Нагадаємо, підписання Угоди про асоціацію України з ЄС та створення зони вільної торгівлі вийшло на фінішну пряму. 18 вересня уряд України затвердив проект документа, який планується підписати в листопаді на вільнюському саміті «Східного партнерства».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

468