Опозиція виступає проти ініціативи Партії регіонів відгородитися від представників ЗМІ у сесійній залі. Про це заявив голова Комітету з питань свободи слова та інформації, член фракції «Батьківщина» Микола Томенко.

«Я порадив би народним депутатам, які, очевидно, приходять у Верховну Раду не працювати над законопроектами, а скидати смс своїм коханкам, вибирати в Інтернеті автомобілі або інші аксесуари багатого життя, - читати закони, виступати, обґрунтовувати свої поправки до законопроектів, захищати своїх виборців. Тоді журналісти - телевізійники та фотокореспонденти не заважатимуть їм працювати», - цитує слова Томенка прес-служба «Батьківщини».

Замість цього він повідомив, що Комітет з питань свободи слова та інформації підготував два законопроекти, і наполягатиме на їх прийнятті, - щодо забезпечення максимального доступу громадськості та ЗМІ до діяльності парламенту.

«Це стосується, зокрема, обов'язкової Інтернет-трансляції засідань комітетів Верховної Ради і вільного доступу до засідань парламентських комітетів всіх журналістів, що мають акредитацію у ВР», - зазначив Томенко.

Нагадаємо, нардеп від фракції Партії регіонів Олександр Стоян попросив захистити парламентаріїв у сесійній залі ВР від фотографів і журналістів, що знаходяться на балконі зали засідань.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

286