Одна зі сторінок сайту соціальної мережі «Фейсбук» у Росії була внесена до реєстру заборонених сайтів. Ресурс може бути заблокований, якщо компанія протягом трьох діб не усуне порушення. Про це повідомив представник Роскомнагляду Володимир Піков.

Піков уточнив, що з вимогою про внесення сайту «Фейсбук» у єдиний реєстр заборонених сайтів надійшло близько 10 заявок, але більша частина з них була відхилена. «На експертизу пішли три заявки, в тому числі не пов'язані з рекламою курильних сумішей. Щодо двох з них «Фейсбук» вже ліквідував порушення, а відносно третьої - посилання включене до реєстру. Ми вже направили сповіщення хостинг-провайдерам. У «Фейсбук» є три доби на те, щоб видалити порушення, щоб не бути заблокованим на території Росії», - пояснив Піков, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Він не уточнив, яке саме порушення соцмережа не усунула.

При цьому в самому «Фейсбук» поки не одержували інформації про можливе блокування ресурсу.

Нагадаємо, в понеділок користувачі соціальної мережі повідомили, що на сторінках порталу з'явилися оголошення з продажу курильних сумішей. Реклама перенаправляє на сайт, через який можна придбати курильні суміші і легальні порошки, в тому числі оптом.

Російський «Фейсбук» пояснив появу реклами технічним збоєм і зайнявся видаленням оголошень. Перевіркою сайту зайнялася також антимонопольна служба.

Це не перший випадок, коли соцмережі загрожує блокування в Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1356