Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Леонід Кожара вітає досягнення домовленості про проведення зустрічі керівника молдавського уряду Юрія Лянке і лідера Придністровського регіону Республіки Молдова Євгенія Шевчука, яка запланована на 23 вересня 2013 року в Тирасполі. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

Цій зустрічі передувала тривала і копітка робота сторін, активні посередницькі зусилля чинного головування в ОБСЄ та інших учасників переговорного процесу з придністровського врегулювання у форматі «5+2», зазначив міністр.

«Українське головування готове і надалі надавати всебічне сприяння сторонам у подальшому розвитку конструктивного діалогу, зміцненні довіри між Кишиневом і Тирасполем», - заявив чинний голова ОБСЄ і закликав сторони до активної і постійної роботи на всіх рівнях для вирішення конкретних питань в інтересах населення на обох берегах Дністра, досягнення реального прогресу в процесі придністровського врегулювання.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр закордонних справ Леонід Кожара висловив стурбованість з приводу негативних наслідків для процесу придністровського врегулювання, викликаних недавнім ухваленням придністровською стороною так званого нормативного акта про кордон.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

320