Служба безпеки України спільно з прокуратурою викрили протиправну діяльність начальника юридичного відділу одного з районних комунальних підприємств житлово-комунального сервісу Одеської міської ради, який вимагав та отримав неправомірну вигоду. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Чиновник, зловживаючи службовим становищем, вимагав у одеситки незаконну грошову винагороду за неподання позову до суду щодо оскарження законності проведеної нею реконструкції житлового приміщення.

Згідно з повідомленням, у рамках розпочатого кримінального провадження оперативники затримали правопорушника «на гарячому» під час отримання частини хабара в розмірі 2 тисяч доларів США в одному зі скверів неподалік від центру міста.

Наступного дня затриманому було оголошено про підозру у скоєнні кримінального злочину, відповідальність за який передбачена за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

254