Україна й Італія зацікавлені в посиленні політичного діалогу. Про це, як повідомляє прес-служба МЗС, йшла мова під час зустрічі першого заступника міністра закордонних справ України Руслана Демченка та Посла Італійської Республіки в Україні Фабріціо Романо.

«Під час зустрічі обговорювалися актуальні питання двосторонніх відносин, а також відзначено важливість посилення динаміки політичного діалогу між Україною та Італією», - йдеться в повідомленні.

Також учасники зустрічі підкреслили інтерес до активізації торговельно-економічного співробітництва та проведення 8-го засідання українсько-італійської Ради з питань торговельного, промислового та фінансового співробітництва.

Окрему увагу сторони приділили питанням європейської інтеграції України, насамперед у контексті майбутнього підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Нагадаємо, Україна проголосила стратегічний курс на євроінтеграцію і збирається в листопаді підписати у Вільнюсі на саміті «Східного партнерства» Угоду про асоціацію з ЄС, частиною якої є положення про ЗВТ.

18 вересня Кабінет Міністрів затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

259