Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУ МВС України у Львівській області викрило міжнародний канал постачання до Європи транзитом через Україну з Республіки Еквадор сильнодіючих наркотичних речовин - кокаїну. Про це повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю ГУ МВС України у Львівській області.
 
До складу злочинної групи входили шість чоловік, організатором цієї групи був громадянин України, місцевий житель. Вік злочинців - від 45 до 50 років. Також до злочинного угруповання входили іноземні громадяни інших держав, які тривалий період здійснювали контрабанду кокаїну в особливо великих розмірах.
 
«Ще на початку 2010 року організатор злочинної групи отримав інформацію щодо механізму переміщення товарів з Південної Америки до Європи через митні кордони, з приховуванням від митного контролю наркотичного засобу - кокаїн. Разом з тим, протягом 2010-2011 років він встановив і налагодив зв'язки як з громадянами країн Європейського Союзу, так і країн Південної Америки, які скоюють злочини у сфері незаконного обігу наркотичних засобів. Вартість кокаїну в Європі у 200 разів вища, ніж у країнах Південної Америки. Так, використовуючи набутий досвід, зловмисник прийшов до висновку про необхідність створення злочинної організації для заняття протиправною діяльністю в сфері незаконного обігу наркотичних засобів», - розповів начальник УБОЗ ГУ МВС України у Львівській області Василь Телиця.
 
 
Співробітники підрозділів УБОЗ разом зі співробітниками Центрального слідчого бюро Головної комендатури поліції Республіки Польща та Республіки Еквадор затримали всю злочинну групу у складі шести осіб, що здійснили незаконне переміщення з Республіки Еквадор в Україну партії високоякісного кокаїну в кількості більше 30 кілограмів з високим вмістом наркотичної складової.

«Наркотики постачали в Україну через порт «Одеса», а для повної конспірації товару використовували банани, в які й ховали наркотичний засіб - кокаїн. За транзитне переміщення товару організатор групи повинен був сплатити кур'єру 150 тис. доларів США . Орієнтовна роздрібна вартість вилученої наркотичної речовини на «чорному ринку» становить близько 3 мільйонів доларів США .

За даним фактом Головним слідчим управлінням МВС України порушено кримінальну справу за ч. 3 статті 305 КК України - створення злочинної організації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

500