Влада Єгипту вирішила на дві години скоротити термін дії комендантської години в країні.

Як йдеться в опублікованій сьогодні заяві уряду АРЄ, з майбутньої суботи вона діятиме з 00:00 за місцевим часом до 05:00 ранку.

Раніше обмеження на пересування людей і транспорту діяли з 23:00 до 06:00, передає «ИТАР - ТАСС».

Комендантська година була введена після розгону мітингів прихильників скинутого військовими президента Мухаммеда Мурсі в середині серпня, що спровокувало різке загострення обстановки в країні і призвело до ескалації насильства. 13 вересня тимчасовий президент АРЄ Адлі Мансур розпорядився продовжити її на два місяці. Порушникам загрожує тюремне ув'язнення.

Винятком залишається п'ятниця. У цей перший вихідний в Єгипті день комендантська година починається з сьомої години вечора.

Нагадаємо, з 14 серпня в країні на місяць було введено режим надзвичайного стану, а в 11 провінціях - комендантську годину. Це рішення влада ухвалила після сутичок прихильників колишнього президента Мухаммеда Мурсі з правоохоронними органами.

14 серпня сили єгипетського МВС спільно з підрозділами армії почали розгін наметових таборів прихильників поваленого військовими екс-президента Мухаммеда Мурсі. Жертвами заворушень стали кілька сотень людей, поранення отримали близько чотирьох тисяч.

Пізніше прихильники Мурсі з числа «братів- мусульман» розпочали нові протестні ходи, на які армія відповіла стріляниною і жорстким розгоном мітингувальників.

Після відсторонення Мурсі від влади тимчасово виконуючим обов'язки президента був призначений Адлі Мансур, який за кілька днів до цього став головою Вищого конституційного суду.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1288