Школи і лікарні до 1 жовтня готові до опалювального сезону. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, повідомила сьогодні в ході прес-конференції начальник управління комунальної теплоенергетики Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олена Малежик.

«До початку опалювального сезону (для установ соціальної сфери: дитячі садки, школи, лікарні - з 1 жовтня, інші установи та житловий фонд - з 15 жовтня) галузь буде готова стовідсотково», - зазначив вона.

За її словами, цього року був істотно посилений контроль за підготовкою до нового опалювального сезону. Ще в квітні Мінрегіонбуд створив план комплексної підготовки житлово-комунального господарства та об'єктів соціальної сфери.

«Цього року вперше паспорти готовності об'єктів підписують не тільки місцеві органи влади, а й профільні державні інспекції. Це ще один важливий додатковий елемент контролю», - підкреслила вона.

За словами Малежик, в областях вже завершена підготовка до опалювального сезону дитячих садів і шкіл. Всього підготовлено 19500 шкіл і 14 тисяч дитячих садків.

Як повідомляв ForUm, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник заявив, що опалювальний сезон розпочнеться без ексцесів.

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький заявляв, що опалювальний сезон буде розпочато своєчасно, газу в сховищах вистачає.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

904