Глава фракції Партії регіонів у Верховній Раді України Олександр Єфремов заявив журналістам , що їх не позбавлять права працювати в ложі преси у сесійній залі парламенту.

Як передає кореспондент ForUm’y, про це він сказав на брифінгу.

«Все в порядку, змін бути не може», - зазначив він , коментуючи прохання деяких парламентаріїв захистити їх від журналістів, зокрема їхньої техніки, яка може впасти з ложі преси в сесійний зал.

У той же час Єфремов зазначив, що дійсно депутати побоюються за своє здоров'я і бояться , що їм на голови впадуть фотоапарати. «Я не хочу , щоб хтось із вас ( журналістів - Ред.) потрапив під кримінальну відповідальність. Кожен день до мене звертаються депутати , які бояться , що їм на голову звалиться або фотоапарат , або камера , тому я б попросив вас , колеги , бути більш поважними до людей , з якими ви безпосередньо працюєте, і не піддавати їхнє життя в прямому сенсі слова ризикам. Адже якщо це станеться , то хтось буде відповідальним за цю справу , хоч і не хочеться , а людина, яка сидить внизу, може постраждати», - сказав він.

На зауваження журналістів, що за 23 роки існування ВРУ ніколи не було випадків травм депутатів через падіння на них апаратури з ложі преси, Єфремов сказав, що раніше було менше техніки і менше журналістів.

«У ту ложу, яка вміщує 70 осіб, акредитовано більше тисячі журналістів, і в залі ВР часом збирається більше журналістів, ніж депутатів», - сказав він.

Як повідомлялося, депутат фракції Партії регіонів Олександр Стоян просить забезпечити безпеку парламентаріїв у сесійній залі Верховної Ради і захистити від фотографів і журналістів, які перебувають на балконі зали засідань.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

244