Міністерство доходів і зборів України готове відмовитися від введення 1-2% податку з обороту через малу підтримку серед бізнесу. Про це , як передає кореспондент ForUm’y , в ході брифінгу заявив міністр доходів і зборів Олександр Клименко.

«Щодо податку з обороту , то я вважаю , що це не той шлях , по якому ми повинні йти . Як ідею ми обговорюємо її. Але підтримки вона має мало. Одні галузі підтримують, інші ні, нема однієї виробленої позиції», - акцентував він.

Також , за словами міністра , необхідно вивчити доцільність зниження ставки податку на додану вартість. «Необхідно визначити, наскільки економіка готова до пониження ставки податку , наскільки бізнес це розуміє і наскільки реалізація даної норми своєчасна», - сказав Клименко.

Він зазначив , що всі податкові зміни , ініційовані Міндоходів, будуть реалізовуватися виключно після погодження їх з бізнесом. «Податок на оборот ми не розглядаємо. Тому що це дуже дискусійна тема. І всі наші нововведення будуть проходити після обговорення з бізнесом», - акцентував профільний міністр.

Раніше Клименко говорив про можливе зниження у 2014 році ПДВ до 9% з 17%, які закладені в Податковому кодексі на 2014 рік, і введення податку з обороту в 1-2%.

Як повідомляв ForUm, 4 липня Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект №2847 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо вдосконалення процедури з фінансових векселями)».

Кількість платників ПДВ в Україні зросла на 60%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

236