Україна на 98% готова до початку опалювального сезону. Про це , як передає кореспондент ForUm’y, повідомила сьогодні начальник управління комунальної теплоенергетики Міністерства регіонального розвитку , будівництва та житлово-комунального господарства України Олена Малежик.

«Роботи в галузі проведено на 98%. У нас залишилося менше двох тижнів і ми розуміємо, що до 1 жовтня повинні закінчити всі роботи і своєчасно почати опалювальний сезон», - підкреслила вона.

За словами Малежик, до опалювального сезону вже готові 96% житлових будинків (197 з 205 тисяч запланованих), підготовлено 98% котелень (24 тис. з 24,5).

« Крім планових робіт, цього року запланована масштабна реконструкція 663-х котелень. Сьогодні вони вже виконані на 98%. Також проведено заміну понад 1000 котлів та проведено капітальний ремонт 1000», - зазначила чиновник.

Крім того , за словами Малежик, в цьому році в Україні до 1 жовтня замінять 477 км теплових мереж.

«Вже замінено 467 км теплових мереж , проведено ремонт 2000 км водопровідних і більше 1000 каналізаційних», - заявила вона.

Також до початку опалювального сезону Мінрегіонбуд підготував 6 тисяч одиниць спеціалізованої техніки і закупив 980 тис. тонн посипальних матеріалів і реагентів.

Як повідомляв ForUm, міністр регіонального розвитку , будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник заявив, що опалювальний сезон розпочнеться без ексцесів.

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький заявляв, що опалювальний сезон буде розпочато своєчасно, газу в сховищах вистачає.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

190