Депутати Харківської обласної ради сьогодні, 19 вересня, на позачерговій сесії розподілили кошти, виручені від продажу стадіону «Металіст».

Як повідомляє прес-служба міськради , з цих коштів на закінчення будівництва ст.м. «Перемога» буде направлено 400 млн грн , на завершення реконструкції Харківської обласної філармонії - 140 млн грн , на реконструкцію Історичного музею , в якому буде створено Музей сучасного мистецтва, - 22 млн грн.

Частина коштів від продажу стадіону (10% початкової суми) вже надійшла. За законом, протягом місяця з дня затвердження переможця конкурсу на розрахунковий рахунок обласної ради надійдуть решта грошей.

Нагадаємо, 27 серпня конкурсна комісія, створена Харківською обласною радою, визначила переможця конкурсу з продажу ОСК «Металіст»: комплекс був проданий ТОВ СК «Стадіон «Металіст» за 674 млн 522 тис. грн. Після сплати податків ця сума зменшилася до 562 млн грн.

Президент України Віктор Янукович схвалив пропозицію керівництва Харкова та області залишити грошові кошти від продажу стадіону на розвиток регіону.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196