Верховна Рада України затвердила проект євроінтеграційного закону про внесення змін до Митного тарифу України.

Як передає кореспондент ForUm'у , ці зміни підтримали 384 народних депутати.

«Проект Закону розроблено Мінекономрозвитку разом з Держмитслужбою з метою приведення законодавчої бази України у відповідність із системою загальновизнаних норм міжнародного права, зокрема, шляхом створення Митного тарифу України , в основу якого покладено нову версію Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності ( КТЗЕД) , побудовану на основі Гармонізованої системи опису та кодування товарів 2012 (ГС-2012) і Комбінованої номенклатури Європейського Союзу (КН ЄС), та на виконання тарифних зобов'язань на 2013 рік у рамках членства України у СОТ, які зафіксовані у Протоколі про вступ України до СОТ», - повідомляється у пояснювальній записці.

Крім того , в ній наголошується , що Митний тариф України побудовано на основі Гармонізованої системи опису та кодування товарів версії 2007 року, тоді як застосування заходів тарифного та нетарифного регулювання в більшості країн світу, зокрема, в країнах Європейського співтовариства та країнах СНД, з 1 січня 2012 року здійснюється на основі ГС-2012.

Також 370 нардепів підтримали 28-ту поправку до цього законопроекту, що скасовує підвищення тарифу на памперси. «Ми намагаємося підтримати молоді сім'ї, а дитячі товари і так дорожчають. Тому не варто підвищувати тариф на памперси», - пояснила нардеп від КПУ Катерина Ващук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

244