У Києві проходить Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Сучасні технології надання спеціалізованої хірургічної допомоги в умовах мирного і воєнного часу».

Як розповів у коментарі кореспонденту ForUm’y головний хірург Міністерства оборони України , полковник медичної служби Анатолій Шудрак, даний захід присвячено впровадженню сучасних технологій у повсякденну хірургічну практику.

«Ці технології пов’язані з застосуванням сучасної апаратури , інструментарію та передбачають нову техніку хірургії , якої необхідно вчитися», - сказав медик.

За його словами , враховуючи, що Україна тільки наближається до освоєння подібних новацій , на конференцію в якості хірургів і модераторів були запрошені кращі фахівці з сусідніх країн , які давно володіють такими технологіями і можуть поділитися досвідом зі своїми колегами. Як розповів хірург, в якості гостей з Російської Федерації та Білорусі приїхало понад 30 осіб.

Він зазначив , що захід буде проходити протягом двох днів. «У ці дні планується провести 4 операції (у режимі онлайн. - Ред.), у ході яких учасники конференції зможуть поставити запитання оперуючому хірургу і почути його коментарі», - сказав він.

Також у ці дні з науковими доповідями виступлять відомі професори.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195