Внаслідок падіння військового вертольота Мі-24П у севастопольському аеропорту «Бельбек» були госпіталізовані два члени його екіпажу, повідомили ForUm'у у прес-службі прокуратури Кримського регіону України з нагляду за дотриманням законів у військовій сфері.

Під час посадки на висоті близько 10 метрів вертоліт почав неконтрольовано обертатися навколо своєї осі , внаслідок чого він почав різко знижуватися і зіткнувся зі злітною смугою. Внаслідок аварії були зруйновані гвинти правої консолі , шасі , ліхтарі кабін , також отримані численні пошкодження фюзеляжу.

Вертольотом керував екіпаж у складі трьох осіб . Двоє з них госпіталізовані до Військового медичного клінічного центру Кримського регіону України . За словами медиків , їхній стан задовільний. Командир екіпажу госпіталізації не потребував.

Вертоліт Мі-24П (бортовий номер 01) належить військовій частині Командування Сухопутних військ ЗС України. Зазначений вертоліт був відряджений до Севастополя для участі у навчаннях.

На місці події працювала слідчо-оперативна група з працівників Севастопольської прокуратури з нагляду за додержанням законів у військовій сфері та працівників Кримського територіального управління ВСП . При огляді місця події вилучено бортовий самописець.

За даним фактом Севастопольською прокуратурою з нагляду за додержанням законів у військовій сфері 19 вересня внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ст.416 КК України .

Як раніше повідомляв ForUm, учора , 18 вересня, у Севастополі в аеропорту «Бельбек» зазнав аварії вертоліт з військовослужбовцями на борту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

205