Угода про асоціацію з Європейським Союзом забезпечить Україні почесне місце у великій світовій спільноті.

Про це телеканалу БТБ сказав президент Американської торговельної палати в Україні Хорхе Зукоськи, коментуючи схвалення Кабінетом Міністрів України на вчорашньому засіданні проекту Угоди про асоціацію між нашою країною та Європейським Союзом.

«Ми бачимо , що рішення, прийняте Кабінетом Міністрів , демонструє політичну волю українського уряду і політичної еліти України , всіх політичних партій усіх політичних напрямів рухатися до тісної асоціації з Європейським Союзом. Це буде вигідно для України , її економіки , для людей у ​​ довгостроковій перспективі», - вважає він.

Зуковськи констатує, що асоційоване членство в ЄС дасть Україні перспективу з вибудовування сучасної економіки в серці Європи, залученню інвестицій, стимулювання зростання робочих місць.

«У довгостроковій перспективі зросте конкурентоспроможність, і це дозволить країні зайняти своє місце у великому світовому співтоваристві», - переконаний президент Американської торгової палати .

Разом з тим він зауважив , що в української влади попереду багато роботи, багато норм законодавства потребують гармонізації з європейськими, а виробництво вимагає удосконалення .

При цьому експерт звернув увагу , що всі ці складності допоможуть створенню більш конкурентоспроможної і процвітаючої економіки, завдяки чому виграє не тільки Україна, але й уся Європа.

Нагадаємо , що глава представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський назвав рішення уряду дуже важливим кроком на шляху євроінтеграції України.

Він також повідомив, що виконання подібної процедури з боку ЄС також наближається до завершення.

18 вересня Кабінет Міністрів затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

223