Міністри українського уряду схвалили проект Угоди з Європейським Союзом, яка включає в себе створення зони вільної торгівлі, пише BBC.

У свою чергу, європейські міністри заявили, що підписання Угоди залежить від Києва, який повинен провести масштабні реформи, і закликають до звільнення лідера опозиції Юлії Тимошенко.

Видання зазначає, що рух України до Європи відбувається всупереч сильним запереченням з боку Росії, яка заявила, що якщо Угода про асоціацію буде підписана, на ринки України будуть надходити не дуже якісні європейські товари, і попередила, що може вжити відповідних заходів.

У той же час BBC підкреслює, що український прем'єр-міністр Микола Азаров назвав угоду рішенням історичного значення - картою України на шляху до сильної економіки і високого рівня життя.

Нагадаємо, 18 вересня Кабінет Міністрів затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

30 серпня Президент України Віктор Янукович запевнив, що Україна виконає умови, необхідні для підписання Угоди про асоціацію.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

242