Секретар РНБО України Андрій Клюєв висловив надію на оперативне надання Європейським парламентом згоди на тимчасове застосування Угоди про асоціацію, включаючи поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі , після її підписання. Про це він заявив учора, 18 вересня, у ході робочого візиту до Брюсселя, повідомили ForUm'у у прес-службі РНБО.

У рамках візиту Клюєв провів зустрічі з президентом Європейського Парламенту Мартіном Шульцем , членами делегації Європейського Парламенту у зв'язках з Україною на чолі з Павлом Ковалем, депутатами Європарламенту від політичної групи «Прогресивний альянс соціалістів і демократів», а також головою цієї політичної групи Ханнесом Свободою.

З наближенням Вільнюського саміту «Східного партнерства» ключову увагу під час візиту було приділено обговоренню прогресу України у виконанні критеріїв підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Поінформувавши про поточні результати реформ, секретар РНБО повідомив про подальші кроки української сторони, зокрема , у сферах реформування системи правосуддя , вдосконалення виборчого законодавства і боротьби з корупцією.

Представники Європарламенту привітали прогрес у реформаторських зусиллях української влади з метою наближення до європейських стандартів. З цього приводу зазначалося , що єдність української влади та опозиції щодо європейського порядку денного є ключовим аргументом України у контексті виконання критеріїв підписання Угоди про асоціацію.

Нагадаємо, 18 вересня Кабінет Міністрів затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

30 серпня Президент України Віктор Янукович запевнив, що Україна виконає умови, необхідні для підписання Угоди про асоціацію.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

226