Голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов, вислухавши вчених, виступив проти будівництва кар'єру у курортному селищі Коктебель, повідомили у прес-службі Радміну.

«Кар'єру у цьому місці бути не повинно, тему розробки кар'єру поблизу заповідника закриваємо», - заявив Могильов.

27 серпня уряд Криму дав фірмі ТОВ «Стройпрогресс» дозвіл на розробку кар'єру біля підніжжя гори Карадаг. Жителі Коктебеля виступили проти будівництва кар'єру, написали звернення до керівництва країни і півострова.

Вчені заявили, що розробка кар'єру поблизу Карадазького заповідника негативно позначиться на рекреаційній сфері, сільському господарстві і, в першу чергу, на екології регіону.

Зокрема, за словами доктора географічних наук, голови державної екзаменаційної комісії географічного факультету Таврійського національного університету ім.Вернадського Олександра Єна, розробка кар'єру може призвести до трансформації літогенної основи, змінам хімічного складу ґрунтів, скорочення флори і фауни, зниження рівня підводних вод.

Разом з тим глава Радміну додав, що кар'єр з видобутку андезиту потрібен Криму, і запропонував експертам дати альтернативні варіанти, де може бути розміщений кар'єр без шкоди для екології.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

236