Президент України Віктор Янукович обговорив з прем'єр-міністром Миколою Азаровим питання, що стосуються підписання Угоди про асоціацію з ЄС і співпраці України з Митним союзом , повідомили у прес-службі Президента.

«Сьогодні головним питанням був, звичайно , розгляд урядом проекту Угоди , яку ми збираємося підписати у Вільнюсі , про асоціацію з Європейським Союзом. Президента цікавили можливі ризики і те, як уряд збирається попереджати ці ризики. Ми цю тему досить детально обговорили», - повідомив Азаров після зустрічі.

Також, за його словами, обговорювалася тема співпраці України з Митним союзом і Російською Федерацією. «Наші відносини з Митним союзом , з Росією , і які кроки зараз здійснюються , які плани у нас для того, щоб врегулювати ті питання, які виникли на цьому етапі», - сказав прем'єр-міністр.

Крім того, під час зустрічі обговорювалися питання функціонування промислового комплексу і народного господарства країни, результати їх роботи за 8 місяців поточного року.

Йшлося також про плани уряду з підтримки економічної стабільності та створення умов для подальшого розвитку економіки.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні, 18 вересня, Кабінет Міністрів затвердив проект Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

30 серпня Президент України Віктор Янукович запевнив, що Україна виконає умови, необхідні для підписання Угоди про асоціацію.

15 травня поточного року Європейська комісія схвалила проект рішення Ради ЄС щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною .

Нагадаємо, Україна і ЄС почали переговори про нову угоду в 2007 році. 30 березня 2012 року сторони парафували Угоду про асоціацію та поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

519