У Верховного комісаріату ООН з питань біженців попросили допомогти 50 тисячам палестинців , які втекли із Сирії до Лівану і не мають засобів до існування. Як передає кореспондент ForUm'у , таке прохання сьогодні під час прес-конференції у Києві озвучив президент міжнародного конгресу з захисту прав і свобод громадян «Щит» Дагер Салех Мухаммед.

«Із Сирії втекло близько 2,5 млн людей , яким довелося стати біженцями. Вони переселилися до Туреччини , Йорданії, Лівану та в інші країни. До нас звернулися сирійські палестинці , які зараз перебувають у Лівані. Їх близько 50 тисяч осіб. У них велика проблема - попереду зима. Знімати квартиру - 200 доларів на місяць , віддати дитину до школи - 190 доларів на місяць. Але в Лівані немає роботи , тому у цих біженців немає грошей , щоб заплатити за ці витрати . За ці проблеми відповідає верховний комісаріат ООН з біженців , але вони не діють. ВКПБ ООН закрило для них свої двері і сказало: «Ідіть далі», - сказав Дагер Салех Мухаммед .

Крім того, він зазначив , що ООН може допомагати не так безпосереднім фінансуванням, як організацією таборів для біженців і шкіл для їхніх дітей. «Дітям потрібна школа , книжки , іграшки. Багато з них залишилися взагалі без батьків і не знають, що їм далі робити», - зазначив він.

Як повідомив правозахисник , 23 організації , включаючи українські , звернулися з листом до ВКПБ ООН з проханням вирішити цю проблему. «Ми написали листа з проханням звернути увагу женевського офісу ВКПБ ООН на проблеми 50 тисяч палестинців , які втекли з Сирії до Лівії. Його підписали 23 правозахисні організації , серед яких є й українські. Ніхто не хоче займатися проблемами біженців - це невигідно», - зазначив він.

Нагадаємо , загострення ситуації у Сирії сталося 21 серпня. Деякі ЗМІ повідомили про хіматаку в околицях Дамаска , організовану військами уряду. За даними опозиції , в результаті кількість жертв склала 1,3 тисячі осіб .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215