НАК «Нафтогаз» забезпечить усіх споживачів природним газом. Як передає кореспондент ForUm'у , про це в ході засідання парламентського Комітету з питань будівництва , містобудування і житлово-комунального господарства щодо підготовки до опалювального сезону повідомив представник НАК «Нафтогаз України» Юрій Колбушкін.

«Компанія повністю готова забезпечити всіх споживачів природним газом» , - сказав він.

У той же час він зазначив , що підприємства теплової комунальної енергетики станом на 1 вересня ц.р. заборгували НАК «Нафтогаз України» за природний газ 17,4 млрд гривень. Найбільше заборгували тепловики Дніпропетровської, Донецької та Харківської областей, а також Київ.

Колбушкін вважає, що цю проблему можна вирішити шляхом формування Нацкомісією з регулювання у сфері енергетики (НКРЕ) ціни на газ як на товар з урахуванням транспортування , а також прийняттям рішення Мінфіну до кінця ц.р. з компенсації різниці в тарифах і цінах.

У свою чергу, заступник міністра регіонального розвитку , будівництва та житлово-комунального господарства Сергій Білоусов зазначив, що питання заборгованості підприємств теплокомуненерго вже розглядалося на нараді у прем'єр-міністра Миколи Азарова. «За результатами обговорення готується урядове рішення з питань надання різниці в тарифах на теплову енергію, погашення заборгованості за отримані комунальні послуги», - зазначив він.

Як раніше повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів України доручив НАК «Нафтогаз України» та керівникам органів центральної виконавчої влади забезпечити негайне обмеження поставок природного газу до технологічного мінімуму підприємствам, які виробляють теплову енергію, у разі неповних розрахунків за спожитий газ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

255