Міська влада Відня визнала поцілунки у метро порушенням громадського порядку і ввела штраф за відкритий прояв почуттів у розмірі 50 євро.

Таке ж покарання послідує за вживання у вагоні хот-догів з сильним запахом, а також за приватні розмови по телефону і гучне прослуховування музики, повідомила прес-служба віденського метрополітену.

Поки заборона на поцілунки пошириться тільки на метро, однак масштаб роботи «з підвищення моральності» у метрополітені викликає побоювання. Але як будуть визначати факт порушення, поки невідомо.

Незрозуміло також , хто визначатиме «допустимий» рівень запаху, гучності музики і ступінь «приватності» розмов. Не кажучи вже про те , що поняття «поцілунок» також ніде не розшифроване.

«Контролерами будуть досвідчені , спеціально навчені люди , які приймуть у кожному окремому випадку вірне рішення , наскільки дії конкретних осіб заважають пасажирам», - заявив офіційний представник метро Даніель Аман .

Введенню штрафів буде передувати масштабна роз'яснювальна кампанія «Увага, передусім!» , на яку місцева влада виділила близько 300 000 євро .

Після чого на лінії вийдуть двісті контролерів , які будуть слідкувати за порядком і у разі потреби виписувати штрафи.

На цьому нові заборони не закінчуються. Окремим рядком у заклику адміністрації значиться «зберігати порядок у віденському метро», що перевозить на день до 2,5 млн гостей. Також буде проводитися боротьба з хаотично залишеними на сидіннях безкоштовними газетами та іншою макулатурою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253