Для президента Росії Володимира Путіна влада - його багатство в усіх сенсах цього слова. Про це йдеться у статті Леоніда Бершидського для агентства Bloomberg.

«Якщо ви коли-небудь замислювалися про розмір особистого статку президента Росії Володимира Путіна , дозвольте вам підказати: воно йому не потрібне», - пише журналіст.

Він зазначив , що час від часу західні журналісти і блогери міркують на тему, чи є Путін одним із найбагатших людей у ​​ світі або просто найбагатшим політичним лідером.

«Подивіться «Особисті статки Путіна» у Google і ви знайдете оцінки його статки від $40 млрд до $70 млрд. ЗМІ , які часто цитують один одного , зрештою спираються на одне головне джерело - інтерв'ю, яке дав німецькій газеті Die Welt у листопаді 2007 року російський журналіст Станіслав Бєлковський. В інтерв'ю він заявив, що Путін «контролює» 37% нафтової компанії «Сургутнефтегаз» і 4,5% газової монополії «Газпром» , - написав Бершидський.

«І ці цифри обґрунтовані?», - запитав журналіст Die Welt. - «Ці цифри вірні», - відповів Бєлковський», - додав автор статті.

Також Бершидський стверджує , що прямих доказів того, що Путіну дійсно належать частки «Сургутнафтогазу» або «Газпрому», немає. «Західні журналісти, які посилаються на Бєлковського, або не знають , хто він такий , або друкують його заяви через їхню барвистість», - вважає він.

Сам Путін дізнався про звинувачення політолога у лютому 2008 року , коли кореспондент Associated Press поставив йому на прес-конференції таке запитання: «Деякі газети писали про те , що ви - найбагатша людина в Європі. Якщо це правда, які джерела вашого багатства?»

Путін тоді спростував цю інформацію: «Просто балаканина, яку нічого обговорювати, просто нісенітниця. Все виколупали з носа і розмазали по своїх папірцях».

Бершидського більше зацікавила інша частина відповіді російського президента: «Я найбагатша людина не тільки у Європі, але й у світі: я збираю емоції, я багатий тим, що народ Росії двічі довірив мені керівництво такою великою країною, як Росія , вважаю, що це найбільше моє багатство».

«Це тільки здається балаканиною, - пише Бершидський. - Насправді влада Путіна і є його багатство в усіх сенсах цього слова».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

529