Міліція проводить перевірку законності польотів на легкомоторному літаку , що здійснював обробку сільськогосподарських полів у Чуднівському районі.

Як повідомляє відділ зв'язків з громадськістю Управління МВС України у Житомирській області , пілот не зміг надати жодного документа на повітряне судно і на право здійснення польотів.


 
« За допомогою легкомоторного літака оброблялися поля фермерського господарства гербіцидами . Проте у ході перевірки законності та безпеки провадження польотів 47-річний пілот повітряного судна , крім власного посвідчення , жодного іншого документа надати не зміг», - повідомили в міліції.

 
Чоловік пояснив , що має великий досвід пілотування повітряних суден , оскільки є військовим льотчиком у відставці. У Житомирську область прибув з Криму , де його найняв представник сільськогосподарського підприємства для здійснення обробки полів. Але документально підтвердити власні слова він не зміг.

Зазначений факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.276 Кримінального кодексу України «Порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного , водного чи повітряного транспорту». Згідно із законодавством, такі дії караються як виправними роботами, так і обмеженням волі на строк до трьох років.

Правоохоронці встановлюють власника повітряного судна та обставини, за яких були організовані польоти.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

380