Україна має намір подати заявку на проведення чемпіонату Європи 2018 року з плавання.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу глава Виконкому Федерації плавання України Дмитро Качуровський .

« Попередньо ми консультувалися з президентом Міжнародної федерації плавання Хуліо Магліоне, коли він приїжджав до Києва , і він пообіцяв посприяти нам у меті проведення турніру. Крім того , ми провели нараду з цього приводу з президентом Європейської федерації плавання (LEN) .

Нам запропонували подати заявку вже на 2016 рік , але ми вирішили не поспішати . 30 вересня Андрій Глазков як член LEN їде в Единбург (Шотландія ) для отримання списку тих документів, які ми повинні підготувати в найближчі 3-4 місяці для подання заявки», - сказав він.

Також , додав Качуровський , «у Барселоні під час чемпіонату світу з водних видів спорту-2013, який пройшов у серпні , президент НОК України Сергій Бубка зустрічався з президентом LEN з цього питання і говорив про те , що Україна готова прийняти ЧЄ-2018 з плавання», - передає «УНІАН».

Глава Виконкому Федерації плавання України зазначив , що «до літа 2014 року ми вже будемо знати , яка кількість країн ще братиме участь у конкурсі та коли відбудеться конкурс на право проведення чемпіонату».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

322