Президент США Барак Обама звернеться в середу , 18 вересня, до провідних американських бізнесменів з проханням закликати Конгрес схвалити збільшення ліміту держборгу США і уникнути дефолту , який можливий вже в середині жовтня, пише Reuters.

Обама виступить із зверненням в рамках круглого столу , присвяченого питанням бізнесу , щоб знову зосередитися на внутрішніх бюджетних та економічних питаннях , після того як останній місяць Білий дім приділяв основну увагу зовнішній політиці.

За прогнозами , до середини жовтня міністерство фінансів США вичерпає всі можливі заходи для запобігання перевищення ліміту заборгованості в 16,7 трильйона доларів США . Якщо ліміт не буде підвищений , Сполучені Штати не зможуть оплатити всі свої рахунки і в країні настане дефолт.

Очікується , що Обама закличе провідних бізнесменів чинити тиск на Конгрес , який повинен проголосувати за збільшення кредитоспроможності США , що допоможе уникнути дефолту.

Представник Білого дому заявив , що Обама «проситиме бізнес-спільноту допомогти донести до Конгресу , що дефолт матиме катастрофічні наслідки для нашої економіки і для підприємств по всій країні».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201