Внаслідок сильних опадів в Одеській області підтоплено ще один район - Татарбунарський.

Як повідомляє прес-служба ГУ ДержНС України в Одеській області, 17 вересня вода з Тарутинського, Арцизького та Саратського районів дійшла до Татарбунарського. За прогнозами фахівців водного господарства, далі вона повинна була без проблем пройти по річці Кугильник і влитися в озеро Сасик (7 км від смт Татарбунари).

«Але на 138-139 км (перед в'їздом у Татарбунари) потік води не встигав пройти під мостом траси Одеса-Рені , оскільки русло річки в тому місці було повністю заросле очеретом , виникла загроза підтоплення земельних ділянок жителів смт Татарбунари», - йдеться в повідомленні.

Рятувальникам вдалося не допустити підтоплення житлових будинків, однак вода підтопила дві присадибних ділянки.

Також підрозділи ДержНС двома насосними станціями з вечора 17 вересня до ранку 18 вересня перекачували воду через дорогу , таким чином виконуючи пропускну функцію з моста через річку Кугильник. Крім того , притягнуто екскаватора для розчищення очерету.

Станом на 10:00 середи внаслідок сильних опадів у Арцизькому , Болградському , Тарутинському , Саратському та Татарбунарському районах Одеської області (у 15 населених пунктах) всього було підтоплено 408 житлових приватних будинків , зруйновано 38 будинків і 85 будинків залишаються під загрозою руйнування .

Як повідомляв ForUm, в Одеській області через дощі і прорив дамби підтоплені села.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

292