Учора, 17 вересня, співробітники Управління у боротьбі з економічною злочинністю УМВС України у Чернівецькій області за отримання неправомірної вигоди затримали держслужбовців , які обіймали керівні посади в облдержадміністрації , в районних та селищних радах. Про це повідомляє сектор зв'язків з громадськістю УМВС у Чернівецькій області.

Згідно з повідомленням , для вирішення питання про встановлення кількох білбордів приватний підприємець заплатив чиновникам близько 30 тисяч гривень.

У посадових осіб була налагоджена схема для позитивного «вирішення питань» у стислі терміни.

Зокрема , підприємець звернувся до чиновника ОДА з проханням виділити земельні ділянки під встановлення білбордів на узбіччі однієї із автодоріг області. Ціна питання склала 23 тис. гривень в «одні руки».

«Підприємець повинен був таким же чином «залагодити» питання ще з кількома чиновниками районного масштабу . Відповідно, там суми були значно менші - 600 і 300 доларів США», - наголошується в повідомленні.

Вчора, 17 вересня, підприємець повинен був віддати керівнику одного з управлінь ОДА частину «винагороди», під час передачі грошей хабарник був затриманий. Таким же чином були затримані й інші учасники корупційного ланцюга.

За даним фактом прокуратурою Чернівецької області відкрито кримінальне провадження за ознаками складу злочину , передбаченого ст.15 і ст.368 Кримінального кодексу України.

Зараз двоє хабарників перебувають в ізоляторі тимчасового утримання, щодо інших вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Триває слідство.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

386