У Києві під час перевірки представниками Міністерства доходів і зборів діяльності фізичної особи-підприємця С., яка перебувала на спрощеній системі оподаткування та надавала інформаційні послуги , було виявлено факт великої несплати податків.

Діяльність підприємниці полягала в тому , що вона приймала замовлення від громадян на надання послуг приватного таксі.

У ході перевірки з'ясувалося , що з 2009 року по теперішній час підприємець С. уклала 207 подібних угод . Тобто фактично на фізособу-підприємця працювало 207 таксистів.

Бізнес процвітав , проте ні копійки податку на доходи фізичних осіб до бюджету сплачено не було. Підприємниця-диспетчер не брала до уваги той факт , що вона виступала податковим агентом і з виплаченої суми коштів громадянам , які перевозили пасажирів , вона була зобов'язана утримувати та перераховувати до бюджету податок. Крім того , диспетчер не подавала до податкової інспекції звітність про виплачені доходи громадянам.

За виявлені порушення їй нараховано близько 3 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб та більше 1 мільйона гривень штрафних санкцій, які доведеться сплатити до бюджету .

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217