Міністерство доходів і зборів на сьогоднішній день не бачить суттєвих економічних втрат від складних торговельних відносин між Україною та Росією. Про це , як передає кореспондент ForUm'у, після засідання уряду журналістам повідомив міністр доходів і зборів України Олександр Клименко.

« Сьогодні говорити про збитки , які виникли через ситуацію , що спостерігалася у серпні , ще рано. Тому що результати декларування податку на прибуток ми побачимо тільки у наступному році. Що ж стосується декларування податків на додану вартість , я маю на увазі експорт та заявки на відшкодування , то ми не бачимо сьогодні різкого падіння за цими показниками», - сказав він.

За словами Клименка , торговельні проблеми з РФ викликали більше розмов , ніж реальних економічних проблем. «Ми не бачимо різких падінь за деклараціями , які подаються. Що стосується першого питання , ми побачимо , коли буде декларування за цей період податку на прибуток , і тоді я про це доповім», - заявив міністр.

Як повідомлялося раніше , Федерація роботодавців України (ФРУ ) заявила , що Митна служба РФ з 14 серпня включила до переліку «ризикових» всіх без винятку українських імпортерів.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив уряду розібратися у ситуації з проблемою ввезення українських товарів у Росію.

18 серпня радник президента Російської Федерації Сергій Глазьєв заявив , що ускладнення митного оформлення вантажів на російсько-українському кордоні є разовою акцією , але в разі підписання Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом митне адміністрування може бути посилене.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

263