Формування Митного союзу разом з позитивними моментами створення єдиного економічного простору призвело до збільшення правопорушень та обсягів контрабанди на білоруській ділянці кордону Митного союзу, заявив журналістам у середу заступник голови Державного митного комітету Білорусі Сергій Борисюк.

«Цього року зафіксовано більше 13 тис. порушень законодавства, вартісний обсяг вилучених контрабандних товарів збільшився порівняно з попереднім роком на 37%», - зазначив заступник голови білоруського ДМК.

Борисюк повідомив, що за фактами контрабанди наркотиків, зброї та боєприпасів порушено 27 кримінальних справ, з незаконного обігу вилучено більше 95 кг наркотичних засобів та психотропних речовин, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За його словами, особливу увагу при виявленні контрабанди наркотиків співробітники митниці приділяють методу контрольованої поставки, що дозволяє не тільки вилучити з обороту наркотики, а й встановити і притягнути до кримінальної відповідальності організаторів поставки та каналів наркотиків на територію Білорусі.

«Спільно з іншими правоохоронними органами проведені дев'ять контрольованих каналів поставок, за результатами яких вилучено понад 6,5 кг наркотичних засобів та психотропних речовин», - зазначив Борисюк.

За словами заступника голови білоруського ДМК, становлять загрозу спроби ухилення від сплати митних платежів через білоруську ділянку кордону Митного союзу. «За січень-серпень митними органами порушено 23 кримінальні справи у даній категорії злочинів», - зазначив Борисюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197